Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@16:42:12 GMT

یکه‌تازانِ نجیبِ عرصه کودک و نوجوان در تلویزیون

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۵۵۴۲

یکه‌تازانِ نجیبِ عرصه کودک و نوجوان در تلویزیون

آفتاب‌‌نیوز :

دورانی که تلویزیون با نماهنگ‌هایی که توسط بهترین‌ها کارگردانی و ساخته می‌شد و برنامه‌هایی که در اوج خلاقیت روانه آنتن می‌شد. نبض فرهنگی خردسالان و نوجوانان را به دست داشت و در کنارش هم گاهی فیلم‌هایی سینمایی تولید می‌شد که برای همه هم نسلان من خاطره انگیز و هنوز هم جذاب است.

حالا از آن دوران رسیدیم به خاله‌ها و عموهایی که به جز یکی دو مورد، همگی با ایده‌های تکراری و عدم موفقیت در اتمسفرسازی برای کودکان در رقابت با رقیبان خارجی خود از پیش شکست خورده‌اند و نتوانسته‌اند هیچ رغبت جدی در مخاطب سخت‌پسند خردسالِ دهه نودی ایجاد کنند و سینما هم در دوران کمای خود در حوزه خردسال به آثاری مثل سینمایی شهر موشها (۱۳۹۴) می‌رسد که از حیث عدم تطبیق با فرهنگی ایرانی پهلو به آثار هالیوود می‌زند و به جرات می‌توان کارهای پیکسار را کم خطرتر از چنین آثار روشنفکری در حوزه کودک دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان عمو پورنگ جزو معدود تلاش‌های موفق در دو دهه اخیر بوده که توانسته مخاطب کودک و نوجوان را به خود جذب کند و با ارائه محتواهایی منطبق با فرهنگی بومی ایران (تکیه بر آداب و رسوم مختلف اقوام ایرانی، فرهنگ سازی در حوزه مدیریت ترافیک و...) او را همراه کند و از قضا جریان‌ساز هم واقع شود.

برنامه عمو پورنگ در دوران پرفروغ تلویزیون در حوزه کودک آغاز شد، ولی در حالی دارد ادامه حیات می‌دهد که هم نسلانش یا تمام شده‌اند و یا کاملاً معمولی و کم فروغ ادامه فعالیت می‌دهند. ولی گروه برنامه ساز عمو پورنگ در ایجاد محیط‌های تازه و بسترهای داستانی خلاقانه توانسته‌اند هم چنان موفق باشند و آمار و ارقام نظرسنجی‌ها و بازدیدهای مجازی (نزدیک به هشت میلیون بازدید در تلوبیون در نوروز) هم گواه آن است که تقریباً یکه‌تاز عرصه کودک تلویزیون است.

شاید اگر داریوش فرضیایی از آن دسته هنرمندانی بود که دائماً در صفحه شخصی‌اش زبان به کنایه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی می‌گشود، شاید اگر با صدای آبان همراه می‌شد یا همراه اطوارهای مرسوم شبکه‌های اجتماعی می‌شد و مانند برخی هم‌صنف‌هایش از فضای مجازی برای خود پلی برای هیاهو و خبرسازی درست می‌کرد، امروز جایگاه والاتری در نگاه مدیران می‌داشت، ولی او و گروه برنامه، نجیبانه برخورد کرده‌اند و چیزی نزدیک به دو دهه است که در صدر برنامه‌های تلویزیون در حوزه کودک و نوجوان بوده اند، یک اتفاق ارزشمند و قدرنادانسته در برهوت برنامه‌های سالم و موفق کودک و نوجوان.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برنامه کودک برنامه تلوزیونی کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان بعدازظهر سه‌شنبه با حضور مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در کتابخانه مرکزی همدان برگزار شد.

عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در آیین افتتاحیه این کارگاه‌ها در حضور خیل کودکان و نوجوانان علاقمند به ادبیات اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

وی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان ادبی کشور برگزار می‌شود افزود: کار برای کودکان و نوجوانان باید ظرافت و دقت خاصی داشته باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه در حوزه ادبیات کودک، ترجمه برای کودکان، نویسندگی برای کودکان و محتواسازی برای این سنین یک ضرورت است یادآور شد: برگزاری جشنواره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با پیشکسوتان و کسب تجربه است.

وی در ادامه به دومین دوره جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان "دوست من کتاب" اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

زارعی با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

وی جشنواره ملی "دوست من کتاب" را آغازی برای تشکیل یک گروه اندیشه ورز دانست و گفت: به منظور شناسایی استعدادها در این جشنواره شعر و داستان در گروه‌های سنی مختلف از یکدیگر تفکیک شدند.

کمال شفیعی‌مشعوف، دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان نیز اظهار کرد: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

وی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعدادها باید تداوم داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعرهای رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

وی با اشاره به اینکه این مهم به منزله مسیرسازی است متذکر شد: چاپ آثار برگزیده در دستور کار مسئولان باشد.

پس از پایان آیین افتتاحیه کارگاه شعر و داستان در دو بخش جداگانه برای علاقمندان ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.

گفتی است، آیین اختتامیه دومین جشنواره دوست من کتاب، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ساعت ۱۰ صبح در محل سالن فرهنگی هنری ابن سینا همدان برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی و مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

کد خبر 6093592

دیگر خبرها

  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان